2021. február 2., kedd 18:19

A Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság közleménye (1. rész)
    Budapest, 2021. február 2., kedd (OS) - Összefogás a csíksomlyói tűzvész károsultjaiért

Magyarország Belügyminisztériumának társadalmi felzárkózásért felelős helyettes államtitkársága és a Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság (TEF) adományokkal segítette a csíksomlyói tűz miatt otthontalanná vált családokat. Az egészségügyi felszereléseket, tartós élelmiszereket, tisztító-, és fertőtlenítőszereket, babaruhákat, pelenkákat, játékokat és tanszereket tartalmazó segélycsomagokat Csíkszeredán adta át Langerné Victor Katalin, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára és Sztojka Attila, a TEF főigazgatója.

A székelyföldi Csíkszeredában, Csíksomlyó városrész egyik szegregátumában január elején pusztított tűzvész. A többnyire romák által lakott területen 20 ház lett a lángok martaléka. A hajléktalanná vált lakosok egy része rokonokhoz menekült, 261 személyt – köztük 146 gyermeket – a helyi hatóságok az egyik sportcsarnokban szállásolták el ideiglenesen.

A magyar delegáció a Gyulafehérvári Caritas meghívására Korodi Attilával, Csíkszereda polgármesterével és Borboly Csabával, Hargita megye tanácselnökével is találkozott, továbbá a szegregátumokban élő romákkal, valamint a hajléktalanná vált családok képviselőivel.

Kiadó: Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság