2021. február 4., csütörtök 12:06

A Wekerle Sándor Életművét Gondozó Kulturális és Tudományos Alapítvány közleménye
    Budapest, 2021. február 4., csütörtök (OS) - Javaslattételi felhívás a Wekerle Sándor Közgazdasági és Tudományos életműdíjak adományozására. Az Alapítvány felhívja a Magyarországon vagy határain túl, a Kárpát-medence területén működő felsőoktatási intézmények, közgazdasági szakmai szervezetek vezetőit és testületeit arra, hogy 2021. március 05-ig lehetőségük van javaslatot tenni az idei Wekerle Sándor Közgazdasági és Tudományos életműdíjakra.

        A Wekerle Sándor életműdíjakat azok a Magyarországon vagy határain túl élő, magyar származású személyek kaphatják meg, akik a közgazdaságtan és a pénzügyek területén több évtizedes, kimagasló és példamutató szakmai életpályát tudhatnak maguk mögött. A Közgazdasági életműdíj kritériuma, hogy a jelölt tudományos munkássága, közéleti, szervezői tevékenysége a közgazdaságtan fejlődését, a közgazdasági ismeretek, eredmények gyakorlati hasznosítását szolgálja. (Díjazottak: Somai József, Somogyi Sándor, Bod Péter Ákos, Pogány Erzsébet).
     A Tudományos életműdíj a tudományos, kutatói, oktatói tevékenységet végző, a közgazdasági-pénzügyi tárgyú ismeretek bővülését, terjesztését, a fiatal nemzedékek magas szintű oktatását, felkészítését elősegítő kiemelkedő személyiségek elismerése. (Díjazottak: Lentner Csaba, Bencsik Andrea, Csath Magdolna, Báger Gusztáv).
     Javaslattétel írásban vagy elektronikus úton lehetséges a jelöltek életútjának, érdemeinek összefoglalásával a Wekerle Sándor Alapítvány, 8060 Mór, Szent István tér 4. postai címre, vagy a wekerle.alapitvany@gmail.com e-mail címre megküldve.

     Kiadó: Wekerle Sándor Életművét Gondozó Kulturális és Tudományos Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.