2021. február 15., hétfő 08:58

Az LMP parlamenti frakciója közleménye (1. rész)
    Budapest, 2021. február 15., hétfő (OS) - Az LMP törvénymódosítást kezdeményez, hogy a 10 éve közmunkát végzők ne kerüljenek végleg az utcára

        Amennyiben a kormány nem változtat korábbi elképzelésein, akkor legfeljebb 10 évig lehet valaki közfoglalkoztatott. Ez azt jelenti, hogy júliustól sokan kiesnének ebből a rendszerből, végképp elveszthetik megélhetésüket és a végérvényesen az utcára kerülhetnek.
     A kormány egyelőre nem kíván változtatni ezen az áldatlan helyzeten, ezért az LMP törvénymódosítást kezdeményez a 10 éves időkorlát kibővítésére, hogy akik onnan másképpen nem tudnak kilépni, azok legalább a közmunka rendszerében maradhassanak.
     A közmunka rendszeréből alapvetően integrációs programokkal lehetne visszatérni a munkaerőpiacra, de úgy tűnik erre nincs valós kormányzati szándék.
     Orbán a válság kezdetekor azt mondta: "mindenkinek lesz állásajánlata három hónapon belül, aki elveszti a válság miatt az állását, ha nem cégektől, akkor az államtól".
     Tavaly augusztusban a kormány ötmilliárd forinttal bővítette a közmunkaprogram keretét és próbálta felpörgetni a programot. Egy kormányhatározatban rögzítették, hogy a kormány "mindenki számára, aki ezt igényli, a közfoglalkoztatás keretében munkalehetőséget biztosít".

     Kiadó: LMP parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.