2021. február 18., csütörtök 12:00

Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatalának közleménye (3. rész)
    Budapest, 2021. február 18., csütörtök (OS) -

    A főváros ezekkel a javaslatokkal a háziorvosoknak segítene, róluk szeretné levenni a terhet, és természetesen elősegíteni, hogy minél több budapesti, minél hamarabb megkaphassa az oltást.

Összesen 30 ilyen oltópont jöhet létre, ha a kormányzat elfogadja a főváros javaslatait.

A Fővárosi Oltási Terv hat pontja összefoglalva:

1) A kerületekkel közösen háziorvosi rendelők mellett javasoljuk dedikált oltópontok kialakítását, ezzel is gyorsítva az eljárást. Összesen 30 darab oltópontot tudunk létrehozni, helyszínenként pedig egy nap alatt 3000 főt lehetséges beoltani.
2) Vállaljuk, hogy a fővárosi és kerületi fenntartású intézményekben dolgozókat vagy újonnan beköltözőket (idősotthonok, hajléktalanellátók), és a főváros kritikus infrastruktúráinak személyzetét (BKK, FKF és egyéb cégek munkatársait) orvosok bevonásával mi magunk átoltjuk.
3) Felajánljuk a lakossági szűrés során már bevált időpontfoglaló rendszerünket az önkormányzati és a kormányzati oltópontokhoz is.
4) Az oltóközpontok helyszíneinek biztosítása mellett önkéntesekkel és rendészekkel is tudjuk segíteni az oltások lebonyolítását.
5) Tájékoztatási kampányt folytatunk az oltási hajlandóság növelése érdekében. Nagyon fontos, hogy az emberek bizalommal legyenek a vakcinák iránt.

     Kiadó: Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatal

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.