2021. február 18., csütörtök 15:45

Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatalának közleménye (2. rész)
    Budapest, 2021. február 18., csütörtök (OS) -

A videóban olyan népszerű közszereplők, mint Ónodi Eszter, Winkler Nóra, Mácsai Pál, Fischer Iván, Gerendai Károly és Marco Rossi fordítják meg Budapest kultikus helyszínein a zárva táblát, szimbolikusan újranyitva ezzel a budapestiek kedvelt helyeit.
Az oltás a társadalmi szolidaritás gesztusa - emeli ki az Örkény Színház igazgatója, Mácsai Pál, aki a vakcina beadását inkább közösségi feladatnak, és nem az egyén feladatának tartja. A labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, a magát félig magyarnak valló Marco Rossi a Kelen SC sportpálya öltözőjéből üzen magyarul (!), és alig várja, hogy a stadionok megteljenek újra élettel és szurkolókkal. Gerendai Károly üres étterméből, Winkler Nóra a látogatók nélküli, kihalt Kiscelli Múzeumból, Ónodi Eszter pedig a Corvin Mozi sötét és üres nézőteréről üzen. Legyen vége a bezártságnak, és nyissuk ki együtt Budapestet! Erős város, erős közösség. Budapest. - zárja a filmet reménykeltő mondatokkal Kulka János mindenki által kedvelt hangja, keretezve és még inkább hangsúlyossá téve az üzenetet.
Most tehát mindannyian közelebb kerülhetünk ahhoz, hogy visszatérhessen az élet a rendes, megszokott kerékvágásba, ehhez azonban fontos lépés a járvány elleni védekezésben a védőoltás minél magasabb lakosságarányú beadása. A videó szereplői maguk is támogatják a védőoltást, és mindenki mást is erre buzdítanak, hiszen csak így telhet meg újra élettel kedvenc fővárosunk, Budapest.

Kiadó: Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatal