2021. február 19., péntek 08:57

Dúró Dóra független országgyűlési képviselő közleménye
    Budapest, 2021. február 19., péntek (OS) - Ne hitellel, hanem valódi segítséggel biztosítsa a kormány a vendéglátóipar túlélését!

    Az éttermek, presszók a helyiségeikben továbbra sem fogadhatnak vendéget, így többségük immáron 3 hónapja ismételten kötelező zárva tartásra van ítélve. Ezek a vállalkozások az elmúlt egy év kormányzati intézkedései miatt a teljes csőd szélére kerültek. Amellett, hogy a legtöbbjüknek a bevételi forrásuk teljesen lenullázódott, számos rejtett költség megfizetésére kényszerülnek a rezsiköltség és a bérleti díj mellett. Ilyen plusz kiadás a kötelezően előírt online pénztárgép, amelyért negyedévente közel 20 000 Ft-ot kell fizetnie minden vendéglátósnak 0 Ft forgalom után is, vagy említhetjük még az Artisjus részére fizetendő 48 000 Ft/negyedéves költséget egyetlen televíziókészülék megléte esetén.

Brutális terhet ró a vendéglátóhelyekre a lejáró szavatosságú árukészlet eladhatatlansága, valamint annak későbbi nyitáskor történő pótlása, amely a legkisebb üzletek esetén is több százezer forintos plusz terhet jelenthet a vállalkozásoknak.

A Mi Hazánk, mint a lezárásellenes párt a vendéglátóhelyek mielőbbi újranyitását követeli, valamint elvárjuk a kormánytól, hogy a hitelfelvételre való kényszerítés helyett érdemi segítséget nyújtson ezeknek a vállalkozásoknak: a zárva tartásuk idejére mentesítse őket a rejtett költségek megfizetése alól, valamint nyújtson vissza nem térítendő támogatást az igazoltan eladhatatlanná vált árukészlet újbóli beszerzésére.

Dúró Dóra
elnökhelyettes
Mi Hazánk Mozgalom
    
     Kiadó: Dúró Dóra független országgyűlési képviselő

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.