2021. február 19., péntek 12:21

Az MSZP Országos Központjának közleménye
    Budapest, 2021. február 19., péntek (OS) - A Fidesz és a multik stratégiai partnersége a munkavállalók elárulását jelenti? – A kormány azonnal cselekedjen a makói gumigyár dolgozói érdekében!

    A Fidesz-rezsim stratégiai partnere a Continental úgy döntött, hogy a makói gumigyárában egyoldalúan felmondja a kollektív szerződést és nekilát a dolgozók határtalan túlóráztatásának. Mindezt azért tehetik meg, mert a magyar kormány aljas módon lehetőséget adott a multiknak a munkavállalók kizsigerelésére.

Az MSZP szerint azonban a stratégia partnerségi megállapodások nem járhatnak együtt a dolgozók elárulásával! A Fidesz nem nézheti csendben, hogy a multik a munkavállalókkal fizettessék meg a válságból való kilábalás árát!

Felszólítjuk a kormányt, hogy cselekedjen a munkavállalók érdekében, vessen véget a kiszolgáltatott helyzetüknek és lépjen fel a cégvezetés szakszervezetekkel szembeni elnyomó és agresszív politikája ellen!

Az MSZP szociáldemokrata pártként természetes szövetségese a szakszervezeteknek és a dolgozóknak, ezért támogatja őket és fellép minden munkavállaló-ellenes intézkedéssel szemben a Parlament falain belül és azon kívül is.

MSZP

Bővebb információ: Komjáthi Imre, az MSZP elnökhelyettese  

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.