2021. február 19., péntek 13:42

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2021. február 19., péntek (OS) - A magyar ápolók napján a DK figyelmeztet: heteken belül összeomolhat az egészségügy

    Sajtóhírek szerint az új egészségügyi jogállási törvény miatt minden ötödik egészségügyi szakdolgozó azt fontolgatja, hogy márciusig nem írja alá az új szerződését és ezzel gyakorlatilag elhagyja a pályát. A hírek szerint van olyan Covid-osztály az országban, ahol ugyanilyen okból az ápolók 80%-a készül felmondani. Ha ez a harmadik hullám felfutása közben megtörténik, az az egészségügy gyors, földcsuszamlásszerű összeomlását hozhatja magával.

A DK szerint felháborító és veszélyes, hogy a pánikkormány által összekapkodott, káros egészségügyi jogállási törvény miatt heteken belül összeomolhat a járványkezelés. A DK szerint legalább ma, a magyar ápolók napján a kormánynak észre kellene vennie, hogy nem lehet tovább kizsákmányolni az egészségügyi dolgozókat, az ápolókat, a szakápolókat, a szakasszisztenseket, a védőnőket, mentősöket, mert ennek beláthatatlan következményei lesznek. Totálisan kimerült emberekről van szó, akik hónapok óta helytállnak és mostanra már nagyon alacsony lett a tűrőképességük. A DK szerint tarthatatlan, hogy az őket megillető megbecsülés helyett továbbra is megalázó bérezés mellett, egyre romló munkakörülmények között, teljesen bizonytalan és kiszámíthatatlan munkajogi környezetben kell dolgozniuk.

Dr. Komáromi Zoltán
a DK egészségügyi szakpolitikusa, háziorvos

Komáromi Zoltán sajtótájékoztatóját a DK Facebook-oldalán közvetítettük.
    
     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.