2021. február 19., péntek 14:22

A Párbeszéd közleménye
    Budapest, 2021. február 19., péntek (OS) - Cirkusz helyett közparkot! – A Párbeszéd társadalmi egyeztetést sürget

    A Párbeszéd álláspontja szerint a Terézvárosban épülő új cirkuszművészeti központ terve csak a kormány érdekeit szolgálja, a helyi lakosokét nem. Kocsis-Cake Olivio, a Párbeszéd országgyűlési képviselője és Temesvári Szilvia, a Párbeszéd kerületi alpolgármestere felszólítja a kormányt, hogy a diktátumszerű kormányzati akaratérvényesítés helyett a helyi lakosokkal egyeztessenek a terület hasznosításáról. Ennek érdekében a Párbeszéd petíciót is indít.

A Párbeszéd álláspontja szerint sem a terézvárosi városfejlesztési koncepciót, sem a helyi lakosság igényeit nem vette figyelembe a kormány, amikor úgy döntött, a Nyugati pályaudvar melletti területre költözteti a Nemzeti Cirkuszművészeti Központot.

Kocsis-Cake Olivio, a Párbeszéd országgyűlési képviselője és Temesvári Szilvia, a Párbeszéd terézvárosi alpolgármestere több esetben egyeztetett a kerület vezetőivel és lakosaival, akik a terület hasznosítása kapcsán a zöldfelület növelését, egy modern városi közpark kialakítását tartanák szükségesnek. A képviselő és az alpolgármester ezért felszólítja a kormányt, hogy gondolják újra a beruházást, és kezdjenek társadalmi egyeztetést a terület hasznosításáról, az emberek akaratát ugyanis nem írhatják felül különböző kormányzati érdekek. Ennek érdekében a Párbeszéd nevében online petíciót indítanak.

Kocsis-Cake Olivio,
a Párbeszéd frakcióvezető-helyettese

Temesvári Szilvia,
a Párbeszéd terézvárosi alpolgármestere

     Kiadó: Párbeszéd

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.