2021. február 19., péntek 15:01

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2021. február 19., péntek (OS) - Orbánék a Visegrádi országok közt is magukra maradtak az ellenőrizetlen vakcinák használatának erőltetésével

    A szlovák és a cseh miniszterelnök is egyértelműen leszögezte a napokban, hogy nem hajlandóak az Európai Gyógyszerügynökség által nem bevizsgált és főleg nem engedélyezett kínai és orosz vakcinával való oltást engedélyezni az országaikban. Veronika Remisová, szlovák miniszterelnök-helyettes kijelentette, hogy nem kezelhetik kísérleti nyúlként az embereket, Csehországban pedig egyértelműen elutasították, hogy a magyar példát követve, dokumentáció nélküli oltóanyagot vásároljanak. A lengyel parlament egészségügyi bizottságának elnökhelyettese kijelentette, hogy kizárólag akkor fogják egyáltalán fontolóra venni az orosz Szputnyik V használatát, ha az Európai Unió engedélyezi a szérumot.

A Demokratikus Koalíció szerint elég egyértelmű jelzés, hogy Orbánék magukra maradtak a Visegrádi országok között is. Semelyik másik kormány nem áldozná fel ilyen esztelenül és vakmerően az embereket, kizárólag a magyar pánikkormány képes ilyesmire. Mi, európai magyarok is tiltakozunk az ellen, hogy az Európai Unió által nem bevizsgált vakcinával oltsanak Magyarországon. A DK oltáspárti álláspontot képvisel, ugyanakkor a felelősségnek is elsődleges szempontnak kell lennie!

dr. Molnár Csaba
A DK ügyvezető alelnöke, EP-képviselője

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.