2021. február 19., péntek 17:02

Az Egyesület a Római Partért közleménye
    Budapest, 2021. február 19., péntek (OS) - KÉRDÉSEK Dr. Kiss László 3. ker. polgármester úrhoz a 2021.02.25-i fogadóórához - Egyesület a Római Partért

    Egyesületünk az alábbi kérdéseket tette fel:

- hogyan vélekedik a jelentős lakásépítésekről, amik Óbudán zajlanak? Ezek nem ingatlanspekulációk? Budabright lakópark, Waterfront Óbuda, Római Residence, Harsánylejtő lakópark, Fagyöngy lakópark.

- Meddig kívánja még fenntartani az Önkormányzat a változtatási tilalmat a Római-parton? Nem volt elég tíz év rá, hogy megszülessen a területre a végleges rendezési terv?

- Hova kívánják kitelepíteni a Római-parton a mentetlen 70 hektáron lakó közel 2000, lassan inkább 3000 embert árvíz idején?

- Milyen árvízi szintig védekezhetnek a Római-parton lévő ingatlantulajdonosok saját ingatlanjaikon ?

- Kívánják-e a lakosságot Óbudán előre tájékoztatni a kitelepítési tervekről a Királyok-Nánási úti földgát gyenge állapota miatt ?

- Milyen intézkedéseket tesz az Önkormányzat a természet védelme érdekében a parton a csatornázatlan büfék tevékenységének a felszámolására? A büfék többsége nem rendelkezik csatornával és a meglévő szikkasztóik sem biztosítják a zárt szennyvíztárolást. Ezért a szennyvíz nagy része a parton a Dunába ürül.

A fenti kérdéseket feltettük Szabó Tímea 3. kerületi képviselő asszonynak is, hiszen az ő választókerülete és az ő szavazói a leginkább érintettek a témában.

     Kiadó: Egyesület a Római Partért

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.