2021. február 20., szombat 12:11

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2021. február 20., szombat (OS) - Az óvodai és bölcsődei dolgozókat is soron kívül oltsák be az EU Gyógyszerügynöksége által jóváhagyott vakcinákkal!

    Miközben a szakértők már harmadik hullámról beszélnek, és folyamatosan nőnek az esetszámok, komplett oltási káosz uralkodik az országban. Orbánék a focistákat oltanák szakmányban, a bölcsődei és óvodai dolgozók viszont védelem nélkül állnak helyt nap mint nap a gyerekek között.

A Demokratikus Koalíció követeli, hogy az óvodai és bölcsődei dolgozókat is haladéktalanul oltsák be az Európai Gyógyszerügynökség által jóváhagyott vakcinával! A DK korábban már követelte, hogy a tanítókat, tanárokat is oltsák be az elsők között, mert elfogadhatatlan, hogy a pánikkormány éppen azokra nem gondol, akik a legveszélyeztetettebb munkakörökben küzdenek minden nap! A kormány kötelessége lenne megvédeni a gyerekek közt dolgozókat, hiszen ők fokozottan ki vannak téve a vírusnak. A gyerekek között ráadásul gyorsabban terjed a vírus, és ugyanúgy veszélyes lehet rájuk, mint a felnőttekre: beszámolók szerint tünetmentes, de fertőzött gyerekek hetekkel a megbetegedés után kerültek kórházba úgynevezett sokszervi gyulladással. Mi, európai magyarok oltáspárti közösségként felszólítjuk a kormányt, próbáljanak meg felelősségteljesen viselkedni, és vegyék előre a sorban a kisgyermekek közt dolgozókat!

Ráczné Földi Judit, a DK elnökségi tagja


Ráczné Földi Judit sajtótájékoztatóját a Demokratikus Koalíció Facebook-oldalán közvetítettük.
     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.