2021. február 21., vasárnap 11:32

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2021. február 21., vasárnap (OS) - A Demokratikus Koalíció petíciót indít a szabad vakcinaválasztásért

A DK oltáspárti, felelősen gondolkodó szervezetként veszélyesnek és felelőtlennek tartja, amit a kormány a koronavírus elleni védőoltás és a különböző gyártású vakcinák kapcsán művel. Követhetetlen, hogy éppen mi a hivatalos protokoll, van-e szabad vakcinaválasztás, mert annyi, egymásnak ellentmondó információ hangzott már el a fideszes politikusok szájából, amivel nem csak az oltási kedvet csökkentik, de ezáltal a normális élet újraindulását is veszélyeztetik.

A Demokratikus Koalíció petíciót indít a szabad vakcinaválasztásért! Korábban már törvényjavaslatot is nyújtottunk be ennek érdekében, ám ezt a Fidesz bizottsági ülésen elutasította. Az embereknek muszáj tisztán látni, muszáj jól informáltnak lenni, az pedig nem segít, ha a kormány tagjai össze-vissza beszélnek, egymásnak ellentmondó információkat közölnek, aszerint, hogy éppen milyen hangulatban keltek fel. Mi, európai magyarok követeljük, hogy a kormány tegye lehetővé, hogy az emberek eldönthessék, milyen készítménnyel szeretnék beoltatni magukat, a 133 bátor ember pedig nyugodtan adassa be magának az Európai Gyógyszerügynökség által nem engedélyezett, ellenőrizetlen kínai vakcinát, ha annyira bíznak benne.

Arató Gergely
A DK frakcióvezető-helyettese, elnökségi tagja

Arató Gergely sajtótájékoztatóját a Demokratikus Koalíció Facebook-oldalán közvetítettük.

Kiadó: Demokratikus Koalíció