2021. február 22., hétfő 13:53

Az Igazságügyi Minisztérium közleménye
    Budapest, 2021. február 22., hétfő (OS) - Együttműködési megállapodást kötött az Országos Rendőr-főkapitányság és az Igazságügyi Minisztérium. A megállapodást Dr. Balogh János r. altábornagy, országos rendőrfőkapitány, valamint Dr. Hajas Barnabás igazságügyi kapcsolatokért felelős államtitkár írták alá ünnepélyes keretek között 2021. február 22-én, a bűncselekmények áldozatainak napján, Budapesten.

    A konvenció célja a felek feladatkörébe utalt áldozatsegítési és pártfogó felügyelői tevékenységgel összefüggő feladatok eredményes megvalósításának elősegítése, valamint az intézmények közötti szakmai partnerség elmélyítése. Ennek keretében az aláíró felek szorosan együttműködnek a bűncselekmény, vagy tulajdon elleni szabálysértés áldozatainak okozott társadalmi, erkölcsi, anyagi és érzelmi sérelmek enyhítése, az egyes alternatív büntetési formák eredményes végrehajtásának és a közvetítői eljárások eredményes lefolytatásának előmozdítása, valamint a kölcsönös tájékoztatás és az adatközlések egyszerűsítése és gyorsítása érdekében.
A megállapodás értelmében a felek vállalják, hogy fokozott figyelmet fordítanak az áldozatok jogainak hatékonyabb érvényesítésére és érvényesülésére, továbbá együttműködnek közös szakmai és prevenciós, illetve bűnmegelőzési programok lebonyolításában, valamint egymás tevékenységeinek ismertté tétele és népszerűsítése érdekében.

     Kiadó: Igazságügyi Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.