2021. február 22., hétfő 14:30

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium közleménye (1. rész)
    Budapest, 2021. február 22., hétfő (OS) - Magyar Parasport Napja: A szakképzésben is elindulnak az online parasport órák

    Az Innovációs és Technológiai Minisztérium szakmai támogatásával folytatódik a Magyar Paralimpiai Bizottság és a Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetsége által 2020 tavaszán indított  "No para ! para oN" program.  A kezdeményezés célja, hogy a digitális oktatás eszközeivel mutassa be a diákoknak a parasportot, a fogyatékkal élők sportvilágát.

Február 22-e 2018 óta a Magyar Parasport Napja, 1970-ben ezen a napon alakult meg a Mozgásgátoltak Halassy Olivér Sport Clubja. A fogyatékkal élő sportolókat tavaly több mint félezer oktatási intézményben ünnepelték érzékenyítő, interaktív osztályfőnöki vagy rendhagyó testnevelés órákkal. 2021-ben a tantermen kívüli oktatásban vonhatók be a fiatalok a programsorozatba. Az online parasport órák csoportos-videó program segítségével egy előadást és egy beszélgetési lehetőséget tartalmaznak egy saját történetét elmesélő parasportolóval, paralimpikonnal.
     Kiadó: Innovációs és Technológiai Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.