2021. február 22., hétfő 14:31

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium közleménye (2. rész)
    Budapest, 2021. február 22., hétfő (OS) - Magyar Parasport Napja: A szakképzésben is elindulnak az online parasport órák

    Februártól az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM), a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) és a Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetsége (FODISZ) szakmai együttműködésének köszönhetően a szakképzésben tanulók is megismerkedhetnek a "No para ! para oN" kezdeményezéssel. Az ITM kiemelten fontosnak tartja, hogy a paralimpikonokról, a parasportról szóló digitális ismeretterjesztő programot a tárca által fenntartott középfokú intézmények diákjai számára is elérhetővé tegye.

Pölöskei Gáborné szakképzésért felelős helyettes államtitkár elmondta: "A kormány szívesen támogatja e társadalmilag fontos ügyet, a tananyagon túlmutató ismeretek megszerzését. A megújult szakképzés sokféle irányból érkező fiatal számára nyújt lehetőséget céljaik eléréséhez. A diákok korszerű tudást elsajátítva léphetnek majd tovább a felsőoktatás irányába vagy a munkaerőpiacra, a parasportolók teljesítményének bemutatása látókörüket is szélesíti."


     Kiadó: Innovációs és Technológiai Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.