2021. február 22., hétfő 19:16

Dr. Fülöp Erik független országgyűlési képviselő közleménye
    Budapest, 2021. február 22., hétfő (OS) - Az online állatvédelmi konzultáció fájó hiányossága, hogy nem esik szó benne az állatrendőrségről.

    Napirend utáni felszólalásban hívtam fel a figyelmet arra, hogy az elmúlt évek következetes munkájának eredményeként ma már az állatvédelmet nem lehet a szőnyeg alá söpörni. Ezt bizonyítja a két hete indult online konzultáció is, melyet velem együtt több mint 200 ezren töltöttek ki bizonyítva, hogy a magyarok állatbarátok és a járvány elleni védekezéstől függetlenül rendkívül fontos területnek tartják az állatvédelmet.

Üdvözlöm, hogy párbeszéd indult el az állatvédelem kulcsfontosságú területeiről, azonban nem hagyhatom szó nélkül a konzultáció fájó hiányosságát. A felmérés egyetlen egy kérdést sem szentelt ugyanis az állatrendőrség felállítására, holott ez akár egy önálló konzultációt is igényelhetne.

Ahogyan azt független állatvédelmi szakpolitikusként már több alkalommal hangsúlyoztam, a jelenleg romokban heverő hazai állatvédelmet négy pillér mentén kell újjáépíteni. Országos ivartalanítási programra, az állatvédő szervezetek támogatására, lakossági edukációra és az állatrendőrség felállítására van szükség. Ez utóbbi olyan állatvédelemre specializálódott és hatáskörrel rendelkező szerv lenne, amely nem csak felderíti az állatkínzásos eseteket, de elősegíti azok megelőzését is.

     Kiadó: Dr. Fülöp Erik független országgyűlési képviselő

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.