2021. február 23., kedd 10:46

Székely Sándor független országgyűlési képviselő közleménye
    Budapest, 2021. február 23., kedd (OS) - 12 éve történt meg a lehetetlen – kegyelettel emlékezzünk a cigány áldozatokra

    “Csorba Robika még ma is csak 17 éves lenne. Ő és édesapja halt meg abban a pergőtűzben, amiben a kistestvérei is áldozatok voltak, súlyosan megsebesültek. Nem felejtünk." – mondta Huszti Andrea, az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom elnöke a tatárszentgyörgyi  gyilkosságok napjára, 2009. február 23-ára emlékezve.
Kállai Szilvia, a párt alelnöke leszögezte: “Soha többé ne fordulhasson elő az a gyalázat, hogy egy kisgyermekes családra rágyújtják a házukat, s a menekülő csöppségeket és felnőtteket golyózáporral mészárolják. A bőrünk színe egyébként sem lehet gyűlölet tárgya. A magyar politikai paletta azonban jól mintázza, hogy egyes politikai irányzatok és azok propaganda eszközei, hogyan értek célba, azzal hogy rasszista ideológiától elvakult embereket bátorítottak a roma sorozatgyilkosság elkövetésére.
     Kinyitották azt a bizonyos "prikézsia" csírát! A mai napig is ‘jól’ kezelik a bűntudatkeltés technikájának eszközeit."
A párt felhívja a magyar társadalom minden szereplőjét, hogy kegyelettel emlékezzünk mindazokra az áldozatokra, akiket cigány létük miatt öltek, vagy sebesítettek meg 2008-2009 során:
Nagy Tiborné élt 40,
Nagy József élt 43,
Balogh Mária élt 45,
Csorba Róbert élt 27,
Csorba Robika élt 5,
Kóka Jenő élt 54 évet.
Az Igen Szolidaritás évente február 23-án kegyeletét rója le a tatárszentgyörgyi temetőben, ahol Csorba Róbert édesapa és ötéves kisfia nyugszik egymást átölelve.
     Kiadó: Székely Sándor független országgyűlési képviselő

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.