2021. február 23., kedd 12:33

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2021. február 23., kedd (OS) - Dobrev Klára: Európai munkáért európai bért!

    A mintegy 45 millió európai munkavállalót képviselő Európai Szakszervezeti Szövetség az elmúlt napokban arra szólította fel az európai kormányokat, hogy teremtsenek méltányos minimálbért, és segítsék a munkavállalók legalább 70%-ának kollektív szerződéseinek védelmét. Az Európai Szakszervezeti Szövetség felszólítása különösen igaz Magyarországra és az Orbán-kormányra: miközben 9 százalékkal emelkedtek az élelmiszerárak, mindössze 3,6%-al emelnék a minimálbér összegét. Ez szégyenletes, ez gyakorlatilag kormányzati támadás a munka becsülete ellen.

A Demokratikus Koalíció szerint a 2022 utáni kormánynak vissza kell adnia a munka becsületét! Szívszorító látni, hogy tisztességes, kemény munkából élő emberek szűkölködnek a hónap végén, és szenvednek azzal, hogy eltartsák a családjukat. Mi is dolgozunk úgy, mint a németek vagy a hollandok, mi is kelünk olyan korán, mint az osztrákok vagy a franciák, mi is este, fáradtan esünk haza a családunkhoz. Nekünk is jár, hogy ne csak a munkánk legyen európai minőségű, hanem az életünk és a megélhetésünk is. Ehhez 2022 után a szakszervezetekkel egyeztetve kell meghatároznunk a minimálbér összegét, hosszabb távon pedig be kell vezetnünk az európai minimálbért. Európai munkáért európai bért, ez jár nekünk, magyaroknak is.

Dobrev Klára, a DK EP-képviselője, az Európai Parlament alelnöke

Dobrev Klára és Kordás László (MASZSZ-elnök) sajtótájékoztatóját a DK Facebook-oldalán közvetítettük.
     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.