2021. február 23., kedd 13:24

Az LMP - Magyarország Zöld Pártja közleménye
    Budapest, 2021. február 23., kedd (OS) - A Fidesz ma újra bizonyította, hogy nem zöld és nem állatbarát -

    Az Országgyűlés Fenntartható fejlődés bizottsága mai nap tárgyalta az LMP határozati javaslatait, melyek a háziméhek védelmét, a méhgyilkos, környezetszennyező glyphosate használatának kivezetését, valamint a kóbor társállatok helyzetének javítását biztosították volna. A bizottság fideszes többsége a zöld párt összes javaslatát elkaszálta, így azokról nem lesz érdemi párbeszéd a magyar Országgyűlésben.

Az Országgyűlés Fenntartható fejlődés bizottságának LMP-s elnökét, Schmuck Erzsébetet nem érte váratlanul, hogy a Fidesz továbbra sem hajlandó érdemi vitát folytatni javaslataikról az Országgyűlésben, pedig azok ökológiai, állatvédelmi és morális szempontból is kiemelkedően fontosak.

Mivel a Fidesz pár hete kezdett bele egy nagyobb állatvédelmi kampányba, és a miniszterelnök maga jelentette be a nagy "zöld fordulatot" a gazdasági újranyitás részeként, az LMP mégis látott rá egy halvány reményt, hogy e miatt talán hajlandóak átengedni a határozati javaslatokat.

A Fidesz továbbra is elutasító magatartása azonban bizonyíték rá, hogy a kiskutyát simogató miniszterelnök szavazatszerző kampányfogás csupán. Amikor cselekedni kell, nem állnak a szenvedő állatok, és a környezetvédelem ügye mellé.

Schmuck Erzsébet,
a Fenntartható fejlődés bizottságának elnöke
az LMP társelnöke


     Kiadó: LMP - Magyarország Zöld Pártja

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.