2021. február 23., kedd 14:38

A Magyar Orvosi Kamara közleménye (1. rész)
    Budapest, 2021. február 23., kedd (OS) - A Magyar Orvosi Kamara elnöksége levélben jelezte Jenei Zoltán országos kórházfőigazgató úrnak, hogy nem elfogadható számunkra az ügyeletnek a rendes munkaidőnél alacsonyabb díjazása, valamint elfogadhatatlan, ha az ügyelet a pihenőnap miatt jövedelemvesztéssel jár.

    A Magyar Orvosi Kamara elnöksége levélben fordult az Országos Kórházfőigazgatóhoz. Az orvosoktól kapott információk alapján az új szerződések aláírásakor a legnagyobb problémát az jelenti, hogy az ügyeletben, éjszaka, hétvégén és ünnepnapokon a munkahelyükön töltött idő alatt az orvosoknak kevesebb lesz az órabére, mint a rendes munkaidőben, és elfogadhatatlannak tartják, hogy a jogszabályban kötelezően elrendelt, az ügyeletet követő pihenőnap nem fizetett, így jövedelem vesztéssel jár.
Ezért kértük a Főigazgató Urat, hogy saját hatáskörében hozzon a kollégák számára megnyugtató, igazságos döntést a minimálisan adható ügyeleti díjak megemelésével, a pihenőidő anyagi elismerésével. Sokak számára ez a kulcskérdés az új jogviszony aláírása tekintetében.
A MOK elnöksége
Az elment levél
Ikt.szám: 73-4/2021
Jenei Zoltán országos kórházfőigazgató úr részére
Országos Kórházi Főigazgatóság
Tisztelt Kórházfőigazgató Úr!
A kollegák jelentős részben megkapták a munkaszerződésüket. A legnagyobb elégedetlenség az alábbi két témával kapcsolatos.

     Kiadó: Magyar Orvosi Kamara

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.