2021. február 23., kedd 15:03

A Magyarországi Evangélikus Egyház közleménye
    Budapest, 2021. február 23., kedd (OS) - Médiadíjakat alapított az evangélikus egyház

    A Magyarországi Evangélikus Egyház (MEE) évente egy alkalommal díjakkal kívánja jutalmazni azokat az újságírókat vagy médiaszakembereket, akik munkájukkal az evangélikus egyház pozitív megítélését segítették elő.
A MEE 2021-től két médiadíj meghirdetését és adományozását valósítja meg: évente egy alkalommal jutalmazni kívánja azokat az újságíró- vagy médiatevékenységet folytató magánszemélyeket, akik olyan világi vagy egyházi médiában megjelent írásművel, televíziós vagy rádiós anyaggal, internetes felületen megjelent médiaszöveggel léptek a nyilvánosság elé, amely megjelenésével az adott évben az evangélikus egyház pozitív megítélését segítette elő. A díjak nem az életművet, hanem elsősorban a jelölt alkotást és annak szellemi értékét kívánják elismerni.
A Bornemisza Péter-díjra jelöltnek nem kell evangélikus felekezetűnek lennie. A jelölt alkotás megjelenhet bármely világi médiában vagy a közösségi média nyilvános felületein műfaji megkötés nélkül. A jelöltek korára és végzettségére vonatkozó megkötés nincs.
Az Írónád díjra olyan evangélikus médiában megjelent alkotás jelölhető, mely megfelel a fenti feltételeknek.
Dr. Fabiny Tamás, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke és Novotny Zoltán újságíró, a Magyarországi Evangélikus Egyház Sajtóbizottságának képviselője A díj fővédnökei.
A díjkiírás, a jelölőlapok, a jelentkezés menete és a díjátadással kapcsolatos információk az egyház honlapján érhetők el.
    
     Kiadó: Magyarországi Evangélikus Egyház

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.