2021. február 23., kedd 15:14

Az Idetartozunk Egyesület közleménye
    Budapest, 2021. február 23., kedd (OS) - Terrorcselekmény áldozata lett tizenkét éve, február 23-án Tatárszentgyörgyön az öt éves Csorba Robika és édesapja! 2008-2009 évi rasszista sorozatgyilkosság hat életet követelt, közösségeket tartott rettegésben. A romákkal megtörténhetett, amit a II. Világháború után Európában már elképzelhetetlennek tartottunk! A hivatalos megemlékezések máig nem épültek be az emlékezetpolitikába, és harminc évvel a rendszerváltás után sem számíthatunk arra, hogy a demokrácia és a jogállam megvédi, vagy garantálja a közösségeink állampolgári és emberi jogainak sérthetetlenségét.

    Elutasítunk minden olyan politikai törekvést, és fórumot amely a romákat és közösségeiket bűnbakká teszi, kiszolgáltatja a cigány ellenes indulatoknak és politikai támadásoknak. A politikai akarat hiánya az egyenlő esélyek és körülmények megteremtésére önmagában tragédia a magyar társadalomra nézve! Szeretnénk felhívni a döntéshozók figyelmét, hogy több évtizedes mulasztásban vannak, és ideje bizonyítani, hogy roma honfitársaik élete is számít! Generációk, és politikai kurzusok óta egyenlő hozzáférést és egyenlő bánásmódot kérünk a közszolgáltatások terén, a munkerőpiacon, az oktatásban és az élet más területein is! E helyett államilag finanszírozzák a leszakadást, a szociális katasztrófánál tragikusabb következmények felé sodornak. Ma amikor a sorozatgyilkosság áldozataira emlékezünk, akkor a közpolitiai irányvonalakban új erőre, támogatásra lelt szélsőséges eszmék ellen is tiltakozunk a megemlékezés mécseseivel!
    
     Kiadó: Idetartozunk Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.