2021. február 24., szerda 12:36

Az LMP - Magyarország Zöld Pártja közleménye
    Budapest, 2021. február 24., szerda (OS) - A kormány meghallotta a szavunkat és legalább a veszélyhelyzet idején nem löki utcára a közfoglalkoztatottakat -

    A kormány meghallotta és legalább részben elfogadta az LMP javaslatát: a veszélyhelyzet idejére nem rakja utcára azokat, akik már több mint tíz éve közfoglalkoztatottak. A kormány tíz éve hozott egy olyan jogszabályt, hogy tíz évnél tovább senki se lehessen közfoglalkoztatott. Emiatt júliustól sok ember megélhetése került végleg veszélybe, sok család kerül volna utcára, mondta Hohn Krisztina az LMP frakció tagja, országgyűlési képviselő.

Ez ellen az embertelen gyakorlat ellen szólalt fel az LMP. A párt törvénymódosítást nyújtott be annak érdekében, hogy az érintettek tovább dolgozhassanak közfoglalkoztatottként.

Úgy tűnik, hogy a kormány kivételesen meghallotta ezt és kedden este rendeletbe foglalta, hogy a veszélyhelyzet ideje alatt a közfoglalkoztatási jogviszony időtartama meghaladhatja a tíz évet.

Az továbbra is bizonytalan, hogy mi lesz a veszélyhelyzet után ezekkel az emberekkel, akiknek visszatérését a munkaerőpiacra az LMP alapvetően integrációs programokkal segítené.

LMP Sajtó

     Kiadó: LMP - Magyarország Zöld Pártja

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.