2021. február 24., szerda 16:39

A KARITÁCIÓ Egészségügyi Szociális és Kulturális Alapítvány közleménye
    Budapest, 2021. február 24., szerda (OS) -

    A magyar kórházakban ritkán elérhető orvostechnikai eszközt adományozott Szegeden a Karitáció Alapítvány

Szeged első bohócdoktor alapítványa, a Karitáció Alapítvány - egy nagylelkű adományozójának hála - a Szegedi Tudományegyetem Gyermekgyógyászati Klinika és Gyermekgyógyászati Központ Sebészeti Osztályának 2021. február 24-én 2.000.000 forint értékű adományt adott át. Az eszközöket Hidegkuti Petra az alapítvány kuratóriumának tagja adta át Dr. Kovács Tamásnak a gyermeksebészet osztályvezetőjének.

Az adomány tárgyi eszköze egy BS 300 típusú vénakereső vénaszkenner hordozható állvánnyal, amely nagymértékben megkönnyíti a kis betegek vénakeresését, észlelhetővé teszi a bőr alatti vénákat, illetve az ott dolgozó egészségügyi dolgozók munkáját is könnyíti vérvételkor vagy injekció beadáskor. A traumás, balesetes gyerekektől vért venni, infúziót kötni nagy kihívás a legtapasztaltabb kollégáknak is, hiszen az ijedtség, a sokk, a fájdalom érhető módon megviseli a gyermekeket, a szülőket is. Ezekben a szituációkban egy ilyen eszköz nagyon nagy segítséget jelent, hiszen elsőre vénát talál. A jótékonysági, gyógyítást segítő, adományozó program részeként még csokoládét és plüss mackókat is ajándékoztak a gyógyuló gyermekeknek.

     További információ szervezetünk weboldalán található.

     Kiadó: KARITÁCIÓ Egészségügyi Szociális és Kulturális Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.