2021. február 24., szerda 19:24

Az LMP parlamenti frakciójának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2021. február 24., szerda (OS) - Elég volt! -

    Az LMP sok év után végre elérte, hogy a KSH megadja a mediánbér összegét, ami azt mutatja, hogy nagyon rosszul élünk. Ennek nyomán a kormánypropaganda azonnal beindult, reakcióra kényszerült és újra megpróbálja megtéveszteni az embereket. Elég a mellébeszélésből, elég az emberek problémáinak semmibe vételéből, elég a Fideszből!

Az eddig titkolt mediánbér sokkal inkább mutatja a lakosság valódi jövedelmi helyzetét, azt a bért, ami a többségre jellemző. Az LMP követelésére a KSH által végre közzétett adatokból kiderül, hogy a mediánbér 2019-ben 292 320 forint volt Magyarországon. Ez az adat még mindig nem a teljes valóságot mutatja, hiszen ez sem számol az 5 főnél kisebb cégeknél dolgozókkal és a részmunkaidősökkel sem, akik nyilván még lefelé húzzák a számokat.

Ráadásul nem nettó összeget láthatunk, vagyis nem annyit, amit tényleg megkapnak az emberek, de bruttóból is egyértelmű, hogy a medián nettó bér Magyarországon 2019-ben 200 ezer forint alatt volt.

Időközben az Eurostat is közzétette a 2019-es adatait, amiből jól látható, hogy mennyire tragikus volt a magyar emberek helyzete már járvány előtt is.

     Kiadó: LMP parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.