2021. február 24., szerda 19:43

Az MSZP Országos Központjának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2021. február 24., szerda (OS) - A Fidesz leszavazta a 100%-os táppénz bevezetését, amivel továbbra is anyagilag bünteti a koronavírus miatt megbetegedetteket

Az MSZP még novemberben nyújtott be törvényjavaslatot arról, hogy kapjanak 100%-os táppénzt azok, akik koronavírussal fertőződtek meg. Azonban a kormánypárti többség meg sem jelent, hogy erről tárgyaljon a Népjóléti bizottságban. Most pedig, jó pár hónappal később, amikor végre hajlandóak voltak a fideszesek tárgyalni a kérdésről, leszavazták. Ez szégyen, mind a válságkezelés, mind a munkavállalók érdekeinek szempontjából!

Ha a kormány szerint jár a 100%-os táppénz az egészségügyi dolgozóknak és a pedagógusoknak, akkor a fideszes képviselők miért szavaztak a folyamat egyszerűsítése ellen? Miért kell az érintetteknek egy bürokratikus kálváriát végigjárniuk, amelynek a végén még az sem biztos, hogy a kormányhivatal megítéli nekik a teljes összeget? Miért nem kaphatják meg automatikusan a teljes fizetésüknek megfelelő összeget?

Kiadó: MSZP Országos Központ