2021. február 25., csütörtök 10:27

A Reális Zöldek Klub közleménye
    Budapest, 2021. február 25., csütörtök (OS) - Reális Zöldek emlékeznek a Vörösmarty téren, 1998. február 28-án tartott akciójukra. A reális zöldek a Vörösmarty téren hirdették a hazugsággal szemben az igazságot.

    1998. február 28-án a Duna – kör által fizetett bértüntetők SZDSZ és FIDESZ politikusok társaságában a József nádor térről vonultak a Kossuth Lajos térre és együtt üvöltötték, hogy "Vesszen Horn!". Horn bűne az volt, hogy a Duna ügyében meg akart egyezni a szlovákokkal. Rogán Antal, 1998. február 25-én (FIDELITAS) a Reális Zöldek postaládájába dobta a kérését tartalmazó levelét, a reális zöldek adja oda a FIDELITASNAK a Vörösmarty teret. A Vörösmarty téren való gyülekezést Lipták Béla javasolta, annak okán, hogy a Vörösmarty térem a rendszerváltás előtt volt tüntetés a vízlépcső beruházása ellen. A reális zöldek Rogán kérése teljesítésére azt kérte fax üzenetben a FIDESZTŐL, hogy négy FIDESZ szakértő és négy Reális Zöldek szakértő egy órán át folytasson a vízlépcsőről vélemény cserét és a véleménycserét négy FIDESZ politikus hallgassa meg. Több vezető FIDESZ politikusra tett javaslatot a civil szervezet: Orbán, Pokorni, Kövér, Deutsch, Áder, meg volt vagy három képviselő javaslatunk. A párbeszédre nem került sor. A Duna vízszint változásának a megszüntetése feltétele Paks II. blokkok elhelyezésének, a földmunkálatok megkezdésének. Lényeges teendők elhallgatása a beruházás kormányzati felelősei részéről, a Törvényhozók előtt a reális zöldek véleménye szerint felveti a bűncselekmény gyanúját.
Juhos László, elnök


     Kiadó: Reális Zöldek Klub

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.