2021. február 25., csütörtök 13:08

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közleménye
    Budapest, 2021. február 25., csütörtök (OS) - Az őrs átadása óta több mint kétszázötven esethez vonultak a tolcsvai tűzoltók. A Tűzoltóőrsök kialakítása, a hagyományos szerkezetű őrsök (Tolcsva, Villány) európai uniós projekt célja a hazai tűzvédelem erősítése új, a katasztrófavédelmi feladatok ellátását szolgáló ingatlanok megépítésével. A projekt révén jelentősen javult a szervezet reagálóképessége, és erősödött a tűzbiztonság. A projekt keretében két, úgynevezett fehér folton épült katasztrófavédelmi őrs, a villányi őrs 2021. február 15-én kezdte meg a működését, a tolcsvai létesítményt 2018. szeptember elsején vették birtokba. A KEHOP-1.6.0-15-2016-00007 azonosítószámú projekt vissza nem térítendő támogatási összege 217,6 millió forint volt.

    Átadása óta 258 káresethez vonultak a Tolcsván állomásozó tűzoltók. Az őrsön a nap huszonnégy órájában négy tűzoltó teljesít szolgálatot. Tizenhárom település, összesen nyolcezer-hatszáz lakójának nyújtanak segítséget baj esetén. 2020-ban 87 alkalommal volt szükség a tolcsvai tűzoltók segítségére, többségében szabadtéri tüzekhez vagy viharkárokhoz, jellemzően kidőlt fák miatt riasztották őket.
A helyi önkormányzat egy szabadtéri edzőparkot épített az őrs épülete mellé, az állomány tagjai azt rendszeresen használják. A Tolcsván szolgálatot teljesítő tűzoltók számára megtervezett ingatlan kivitelezése 2017 szeptemberében kezdődött el az encsi katasztrófavédelmi kirendeltség illetékességi területén.

     Kiadó: BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.