2021. február 25., csütörtök 14:19

Az MSZP Országos Központjának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2021. február 25., csütörtök (OS) - Oltsák be soron kívül a postásokat és kapjanak 100%-os táppénzt! - Az MSZP szolidáris a postások szakszervezeteivel

    Az MSZP szolidaritását fejezi ki a Postások Független Érdekvédelmi Szövetségével és a Kézbesítők Szakszervezetével, és támogatja azon jogos követelésüket, hogy vegyék előre a Posta dolgozóit  az oltási sorrendben, és automatikusan kapjanak 100%-os táppénzt, ha elkapják a koronavírust.

A postások hivatásukból kifolyólag továbbra is személyesen látják el a munkájukat, az utcákat járják és teljesítik kötelességüket a postahivatalokban, így még jobban ki vannak téve a megbetegedés veszélyének. Ezért teljesen jogos a követelésük, hogy vegyék előre őket az oltási sorrendben, és automatikusan kapják meg a fizetésük egészét táppénzként!

Magyarországot már a koronavírus-járvány harmadik hulláma sújtja, a megbetegedések száma egyre növekszik, a járvány terjedését pedig az is felgyorsítja, hogy sokan úgy dolgoznak, hogy a 60%-os táppénztől való félelmükben eltitkolják a tüneteiket. A dolgozók egymást fertőzik a munkahelyükön, mert a jelenlegi szabályozás anyagilag bünteti azt, aki a tünetei miatt otthon marad! Nem jó kedvükben mennek betegen dolgozni az emberek, hanem azért, hogy biztosítani tudják a megélhetésüket!
    
     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.