2021. február 26., péntek 10:19

Az Agrárminisztérium közleménye (2. rész)
    Budapest, 2021. február 26., péntek (OS) - Márciusban igényelhető támogatás az amerikai szőlőkabóca elleni védekezéshez.

    A növényegészségügyi megelőzés támogatása iránti kérelmet a Magyar Államkincstárhoz kell benyújtani, az idei évtől már elektronikus úton. A támogatást a fitoplazma fertőzés miatt körül nem határolt területekre vonatkozóan kell kérelmezni március 1. és március 31. között az erre a célra rendszeresített elektronikus űrlapkitöltő felületen keresztül, a Kincstár honlapján közzétett közleményben foglaltak szerint. Fontos, hogy a növényvédőszer csak ezen igénylést követően vásárolható meg és a május 1. és július 31. közötti védekezési időszakban juttatható ki. Mindezeket követően kell majd a kifizetési kérelmet benyújtani a Kincstárhoz, szintén elektronikus úton, legkésőbb augusztus 15-ig, amelyről a Kincstár későbbiekben újabb tájékoztatót tesz majd közzé.

A növényegészségügyi felszámolás támogatását a fertőzés miatt körülhatárolt területen található szőlőültetvény után lehet a Kincstárnál elektronikus úton kérelmezni. Az elvégzett növényvédőszeres védekezést követően elégséges csak kifizetési kérelmet benyújtani augusztus 15-ig. A növényvédelmi hatóság körülhatárolt területről szóló határozatát a fertőzött terület szerint illetékes önkormányzat hirdetményi úton közli és az odatartozó összes szőlőültetvényre vonatkozik.

     Kiadó: Agrárminisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.