2021. február 26., péntek 14:22

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2021. február 26., péntek (OS) - Dr. Komáromi Zoltán: Az Orbán-kormány lesz a felelős, ha az orvosok tömeges felmondása miatt összeroppan az egészségügy

    A Telex írta meg, hogy csak Szegeden közel 300 orvos készül arra, hogy nem írja alá a kormány egészségügyi átalakítása miatt szükséges új szerződését. A Szegedi Tudományegyetem vezetése ráadásul listázással és fenyegetőzéssel akarja rávenni az orvosokat a szerződés aláírására. Az elhibázott és káros törvénymódosítás azt eredményezheti, hogy ha az egészségügyben dolgozók nem hosszabbítják meg a szerződésüket, akkor már március első napjaiban összeroppanhat az egészségügy és a járványkezelés.

A Demokratikus Koalíció szerint a kormánynak ideje lenne észrevennie: nem lehet tovább kizsákmányolni az orvosokat, az ápolókat, a szakápolókat, a szakasszisztenseket, a védőnőket és a mentősöket, mert ennek beláthatatlan következményei lesznek. Egy világjárvány kellős közepén nem szabad bizonytalanságba kergetni azokat a szakembereket, akiknek köszönhetően egyáltalán működik az egészségügyi intézményrendszer. Hiába fenyegetik a dolgozókat, ha az egészségügyünk már a harmadik hullám elején összeroppan, azért csak és kizárólag az Orbán-kormány  lesz a felelős, mert ígérete ellenére nem módosította az áterőltetett egészségügyi szolgálati jogviszonyról szóló törvényt.

Dr. Komáromi Zoltán
A DK egészségügyi szakpolitikusa, háziorvos

Komáromi Zoltán sajtótájékoztatóját a DK Facebook-oldalán közvetítettük.

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.