2021. február 27., szombat 20:03

A Családokért Felelős Tárca Nélküli Miniszter közleménye (2. rész)
    Budapest, 2021. február 27., szombat (OS) - Fontos szempont, hogy a jelentkezők biztosítani tudják-e az örökbe fogadandó gyermek harmonikus fejlődését, felnevelését. A biztonság kérdése kiemelt szerepet kap, hiszen az érintett gyermekek egy része  rendkívül nehéz élethelyzetből kerül a gyermekvédelmi rendszerbe.

        A szakminisztérium első feladatai között szerepel, hogy a következő hónapokban áttekintsék minden egyes örökbefogadásra váró gyermek helyzetét és dokumentációját és ahol lehetséges, felgyorsítsák a családba kerülés folyamatát.
     2010 óta számos pozitív változás történt az örökbefogadás terén, melynek eredményeként tíz éve folyamatosan emelkedik az örökbefogadások száma. Ezzel egy időben 90%-al nőtt az örökbefogadók száma is. Jelentősen lerövidült az az idő, amelyet a gyermekek bizonytalanságban töltenek, hiszen már akár 9 hónap alatt is egymásra találhat szülő és gyermek, illetve ingyenessé vált az örökbefogadó szülők tanfolyama is, így ezt az összeget is gyermekükre fordíthatják. A biztonság növelését, az örökbefogadó családok anyagi stabilitását szolgálják a Kormány családtámogatásai, valamint az otthonteremtési lehetőségek, melyek a vér szerinti gyermekek mellett az örökbefogadott gyermekek után is igénybe vehetőek.

     Kiadó: Családokért Felelős Tárca Nélküli Miniszter

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.