2021. február 28., vasárnap 12:23

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2021. február 28., vasárnap (OS) - A kormány elismerte, hogy nem kötötte le az összes, magyaroknak járó uniós vakcinát - A Fidesz pártpolitikai kérdést csinált az oltásból is, hogy tovább folytathassa az EU-ellenes kampányt

A kormány elismerte az RTL Híradónak, hogy szándékosan nem kötötték le a Magyarországnak járó uniós vakcinák egyikét, a Modernát. Úgy fogalmaztak: a Pfizer kedvezőbb szállítási feltételeket és vásárlói árat tudott biztosítani, így eddig nem látták szükségét további Moderna dózisok megvásárlásának. A kormány tehát “nem látta szükségét" annak, hogy a magyarokat biztonságos, Európában is engedélyezett vakcinákhoz juttassa a járvány kellős közepén. Ez az Orbán-kormány tízéves fennállásának legviszolyogtatóbb és legfelháborítóbb beismerése.

A Demokratikus Koalíció szerint ezzel bebizonyosodott, hogy a Fidesz pártpolitikai kérdést csinált az oltásból is, ezért tudatosan nem rendelt be elegendőt az uniós vakcinákból, hogy tovább folytathassa az EU-ellenes kampányt. Ráadásul volt képük azzal érvelni, hogy a biztonságos Moderna vakcinának nem volt kedvező az ára, miközben az engedélyezetlen kínai vakcina a duplájába kerül, és miközben korábban azt mondták: nem számít az ár, ha emberéletekről van szó. A DK szerint ezzel világossá vált: Orbán Viktornak fontosabb a hatalom, mint bárkinek az egészsége vagy élete ebben az országban.

Arató Gergely

A DK frakcióvezető-helyettese, elnökségi tagja

Arató Gergely sajtótájékoztatóját a Demokratikus Koalíció Facebook-oldalán közvetítettük.
     Kiadó: Demokratikus Koalíció