2021. március 2., kedd 11:15

Az MSZP Országos Központ közleménye (1. rész)
    Budapest, 2021. március 2., kedd (OS) - Lassítani kell a járvány terjedését! – Be kell vezetni a 100%-os táppénzt a koronavírus-fertőzöttek számára!

    Müller Cecília és Orbán Viktor is elismeri, hogy nagyon nehéz időszak előtt áll Magyarország, a járványügyi adatok egyre csak romlani fognak, mert a harmadik hullám sokkal erősebb, mint az előzőek. Csehországban is hasonló a helyzet, csak ott éppen emiatt bevezetik a 100%-os táppénzt, annak érdekében, hogy otthonmaradásra ösztönözzék a fertőzötteket, amivel lassítani lehet a járvány terjedését.

Az MSZP még novemberben nyújtott be törvényjavaslatot arról, hogy kapjanak 100%-os táppénzt azok, akik koronavírussal fertőződtek meg. Már akkor bőven indokolt volt a bevezetése, ennek ellenére a Fidesz mégis nemet mondott rá. Most a harmadik hullám idején azonban fokozottan igaz, hogy a járvány terjedését felgyorsítja, ha sokan a tüneteiket eltitkolva dolgoznak a 60%-os táppénztől való félelmükben. Az emberek egymást fertőzik a munkahelyükön, mert a jelenlegi szabályozás anyagilag bünteti azt, aki a tünetei miatt otthon marad!

Ismét tragikusan emelkednek a napi számok, éppen ezért végre a Fidesznek is be kell látnia: nem jó kedvükben mennek betegen dolgozni az emberek, hanem azért, hogy biztosítani tudják a megélhetésüket!

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.