2021. március 2., kedd 13:30

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2021. március 2., kedd (OS) - Dr. László Imre: Az egészségügyünket nem a vírus döntötte be, hanem maga a kormány

    Mára elérkeztünk arra a pontra az egészségügyben, amelytől régóta féltünk és évek óta óva intettük a kormányt. Egymást érik az egészségügyünk összeomlását jelző hírek: működésképtelenné vált a Jahn Ferenc kórház belgyógyászata, a Szent Imre kórházban 17 szakasszisztens és 3 orvos mondott fel a kórház aneszteziológiai és intenzív terápiás osztályán, Tatabányán már tegnap sem volt éjszakai ügyelet. Ezek a hírek egytől-egyig a kormány egészségügyi jogállásról szóló törvénymódosításának következményei.

A Demokratikus Koalíció szerint az Orbán-kormány tízévnyi megszorítással, és a mostani káros és átgondolatlan törvénymódosítással mára gyakorlatilag bedöntötte az egészségügyet. Azért fognak magyar emberek ellátás nélkül maradni, mert a Fidesz úgy hozott törvényt, hogy nem hallgatta meg az orvosokat és az egészségügyi dolgozókat. Mi, magyarok fogjuk ezt megfizetni, amikor nem jutunk majd ellátáshoz. Ez az Orbán-rendszer fennállásának legfelelőtlenebb és legveszélyesebb kudarca.

Dr. László Imre

A DK egészségügyi szakpolitikusa, volt kórházigazgató, polgármester


Dr. László Imre sajtótájékoztatóját a DK Facebook-oldalán közvetítettük.
     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.