2021. március 2., kedd 16:20

Az LMP parlamenti frakciójának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2021. március 2., kedd (OS) - A kormány folytatja az értelmetlen pénzkidobást, vagyis a Budapest-Belgrád vasútvonal fejlesztését, miközben a vasúti mellékvonalakat hagyja pusztulni -

    Keresztes László Lóránt, az LMP frakcióvezetője határozati javaslatokat nyújtott be az Országgyűlés elé, melyek az értelmetlen, soha meg nem térülő Budapest-Belgrád vasútfejlesztési projekt azonnali leállítását, illetve párhuzamosan az Orbán-kormány által halálra ítélt vasúti mellékvonalak megmentését és fejlesztését célozták. A gazdasági bizottság sajnos "tette a dolgát": lesöpörte a javaslatokat.

A kormány a 10 évre titkosított, teljesen értelmetlen és Magyarországot hosszú időre eladósító Budapest-Belgrád vasútvonal óriásberuházás miatt százezernyi munkahely megteremtését áldozzák fel. Ez a beruházás kizárólag a kínai nagyhatalmi érdekeket szolgálja és Mészáros Lőrinc cégeinek jelent 300 milliárdos üzletet. A beruházás folytatásával a kormány egy súlyos válság idején árulja el a magyar embereket.

Párhuzamosan hagyják tovább pusztulni a vidéki térségek számára rendkívül fontos vasúti mellékvonalakat. A vasúti hálózat leépülése, visszafejlesztése már 2010 előtt elkezdődött, majd a Fidesz alatt még erősebb fokozatba kapcsolt – legújabban járványügyi menetrendnek álcázott járatritkítások képében, amivel vasúti mellékvonalakat sorvasztanak el.

     Kiadó: LMP parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.