2021. március 8., hétfő 11:46

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének közleménye (1. rész)
    Budapest 2021. március 8., hétfő (OS) - A VOSZ Egészségügyi Szekciójának állásfoglalása

Szombat éjjel megjelent a Kormány 106/2021. (III.5.) Korm. rendelete az "egészségügyi szolgálatra berendelés és az egészségügyi szolgáltatás biztosításának veszélyhelyzeti különös szabályairól". Ez a szabályozás nagymértékben érintheti a vállalkozó orvosokat, az őket foglalkoztató vállalkozásokat, kisebb-, és nagyobb magánegészségügyi szolgáltatókat, végső soron az egész szektort.
Egész hétvégén égtek a telefonvonalaink, sok tagszervezet érdeklődött, hogy mi a véleményünk, ezért jelen közlemény formájában tudatjuk a nyilvánossággal a VOSZ Egészségügyi Szekció vezetésének az álláspontját.
Úgy gondoljuk, hogy a jelenlegi kritikus helyzetben a legfontosabb az lehet, hogy mindenki megőrzi a nyugalmát, még ha ez nem is olyan könnyű a nehéz napokban, és fő feladatunkra, a beteg emberek ellátására koncentrálunk.

Kiadó: Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége