2021. március 22., hétfő 14:18

A Wekerle Sándor Életművét Gondozó Kulturális és Tudományos Alapítvány közleménye
    Budapest, 2021. március 22., hétfő (OS) - A Wekerle Sándor Alapítvány a Képző- és Iparművészeti Szabadiskola Alapítvánnyal együttműködésben grafikai pályázatot hirdet meg amatőr alkotók és hivatásos művészek számára Wekerle Sándor és a dualizmus kora témakörben. A pályázat kiemelt célja Wekerle Sándor történelmi emlékezetének megőrzése, saját kora és a jelenkori párhuzamok, személyes üzenetek, gondolatok, élmények bemutatása művészi formában. A pályázaton az első három helyezett pénzdíjban és díszoklevélben részesül. A legjobb pályamunkákból az alapítvány és együttműködő partnerei kiállítást rendeznek  a móri Lamberg-kastélyban. A kiállítás ünnepélyes megnyitójára a Wekerle Centenáriumi Év keretében 2021. augusztus 26-án kerül sor.

    A pályaművek bírálatára a kiíró neves szakemberekből, művészekből álló zsűrit kért fel.  Elnöke Nagy Benedek szobrászművész, tagjai: Báger Gusztáv, József Attila díjas költő, Ecsedi Mária grafikus, festő és textilművész, Mosberger Róbert grafikus és fotóművész,
Varga Gábor Farkas grafikus művész.  

A pályázatról további információ a Wekerle Sándor Alapítvány weboldalán érhető el.

A kiíró szervezetek és a zsűri tagjai bíznak abban, hogy a pályázók színvonalas munkáikkal hozzájárulnak a Wekerle Centenáriumi Év 2021 méltó megünnepléséhez, a Wekerle hagyományápoláshoz.

     Kiadó: Wekerle Sándor Életművét Gondozó Kulturális és Tudományos Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.