2021. március 25., csütörtök 07:05

Az Igazságügyi Minisztérium közleménye (2. rész)
    Budapest, 2021. március 25., csütörtök (OS) -

    Az államtitkár egyik első feladata volt, hogy a járványügyi védekezés szabályaira is figyelemmel újraindítsák a jogi szakvizsgáztatást. Emellett olyan szabályozási környezetet alakítottak ki, amely – szükség esetén akár digitális vizsgáztatásra történő áttéréssel – a pandémia alatt is folyamatos működést tesz lehetővé.

Az igazságszolgáltatásba vetett közbizalom növelése érdekében az államtitkárság sikeres erőfeszítéseket tett az egyes igazságügyi hivatásrendek feletti törvényességi felügyeleti jogkörre vonatkozó szabályozás és az ahhoz kapcsolódó gyakorlat továbbfejlesztésére.

Hajas Barnabásnak meghatározó szerepe volt a Jogi Személyek Egységes Nyilvántartása koncepciójának kidolgozásában, amelyet a Kormány januárban el is fogadott.

Tekintettel arra, hogy a két évre meghatározott feladatokat mintegy tíz hónap alatt elvégezte, Hajas Barnabás új szakmai kihívásokat keres, ezért 2021. március 15. napjával lemondott.

A megüresedett államtitkári pozíció feladatköreit a Minisztérium belső átszervezés útján látja el a jövőben.

Az Igazságügyi Minisztérium ezúton is szeretné megköszönni Hajas Barnabásnak áldozatos, példamutató és inspiráló munkáját valamint, hogy páratlan szakmai tudásával hozzájárult a Minisztérium feladatainak sikeres ellátásához.
    
     Kiadó: Igazságügyi Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.