2021. április 2., péntek 12:40

A Párbeszéd közleménye (1. rész)
    Budapest, 2021. április 2., péntek (OS) - Nem hagyjuk, hogy a kormány a hátsó ajtón lopakodjon vissza a Hajógyári-szigetre!

    Úgy látszik, a kormány fér a bőrébe, ha a Hajógyári-sziget lenyúlásáról van szó. Tavaly már egyszer megvédtük az óbudai és budapesti családok pihenőhelyét Orbán Viktor haverjainak jachtkikötős luxuslakópark-építésétől, most viszont a NER lovagok a hátsó ajtón akarnak visszalopakodni. A Párbeszéd üzeni a kormánynak: hiába próbálkoznak a járvány közepén, nem hagyjuk, hogy a kormány rátegye a kezét a zöld területekre.

Csütörtök éjjel Semjén Zsolt egy olyan törvényjavaslatot nyújtott be a parlamentnek, amely a Petőfi Irodalmi Ügynökség Kft.-nek, valamint egy frissen gründolt Fidesz-hátterű szervezetnek, a "Magyar Kultúráért Alapítványnak" juttatná rapid módon az óbudai Zichy-kastélyt és a Hajógyári-sziget egy részét, azaz a járványhelyzetet kihasználva a közvagyont magánkézbe juttatja.

Értjük a törvény szövegét: a javaslat a sziget déli részén húzódó, a volt Vizoviczki-szórakozóhelyekre tervez elvileg kulturális központot, de azt is pontosan tudjuk, hogy a Fidesznek ez most csak az első lépése. Ha megépül egy múzeum, akkor miért ne épülhetne mellé egy lakópark is jachtkikötővel? Nyilvánvaló az is, hogy ahogy a lakópark miatt tavaly be akarták védeni a szigetet az árvíz elől egy közel 30 milliárd forintos beton mobilgáttal, úgy majd a kormány szerint a múzeumot is meg kell védeni egy esetleges árvíztől.
     Kiadó: Párbeszéd

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.