2021. április 2., péntek 12:40

A Párbeszéd közleménye (2. rész)
    Budapest, 2021. április 2., péntek (OS) - Nem hagyjuk, hogy a kormány a hátsó ajtón lopakodjon vissza a Hajógyári-szigetre!

    Ez azt jelenti, hogy a kormány nem tett le arról, hogy kivágjon kétezer fát, és elpusztítsa a sziget körül húzódó ligeterdőt, tönkretegye a természetet.

A benyújtott törvényjavaslat nem csak arról árulkodik, hogy a Fidesz nem sok esélyt lát a 2022-es választás megnyerésére – hiszen ha győzelemre készülnének, nem kellene a magyar állam maradék vagyonát sürgősen magánzsebekbe gyömöszölniük, az egyetemektől a Mezőhegyesi ménesbirtokon át a Hajógyári szigetig –, hanem arról is, hogy mit gondol ez a párt, ez a kormány a demokráciáról.

A Karácsony Gergely vezette főváros és az óbudai önkormányzat ugyanis nemrég közösségi tervezést kezdeményezett a korábban sokféle magánérdeknek kiszolgáltatott, ám köztulajdonú Hajógyári sziget környezetének jövőjéről és lehetséges hasznosítási módjairól, hogy a legérintettebbek, azaz a környéken élők és a budapestiek dönthessék el, mi történjen a főváros egyik legértékesebb természeti és kulturális kincsével. Az Orbán-kormány viszont most látványosan átnyúlt az itt élő emberek feje fölött, hogy a polgárok akaratát semmibe véve gyorsan a saját érdekkörébe söpörhesse az ingatlanokat.

     Kiadó: Párbeszéd

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.