2021. április 2., péntek 13:13

Az Európai Baloldal - Magyarországi Munkáspárt 2006 közleménye
    Budapest, 2021. április 2., péntek (OS) - Az Európai Baloldal elítéli a Ferencvárosban kiállított antirasszista szobor megrongálását

    Az akciót a közismerten neonáci nézeteket valló politikai csoportok szervezték a kormányhoz közeli lovagkeresztes közéleti személyiség buzdítására.

Olyan szervezetekről van szó, amelyek az SS-katonákat dicsőitő kitörés napi felvonulást is szervezték, nyíltan rasszista és neonáci propagandát terjesztenek.

Az Európai Baloldal már korábban is figyelmeztetett a társadalmunkat fenyegető szélsőjobboldali veszélyre, a demokratikus szervezetek felelősségére.

Nem tűrhetjük tovább a szélsőjobb nyomulását, a rasszizmus terjesztését, a cigányság elleni uszítást. Radikálisan fel kell lépni a társadalmi békét és emberéleteket fenyegető pártok, csoportok ellen.

Az Európai Baloldal zéró toleranciát követel a rasszizmussal és a szélsőjobbal szemben. Azonnali lépéseket kell tenni, hogy megfékezzük az egész társadalmat fenyegető jelenséget.

Elsőként kezdeményezzük a ferencvárosi szobor meggyalázásában és ledöntésében szerepet vállalt szervezetek betiltását. Ennek érdekében segítséget kértünk és kérünk az európai fórumoktól.

Európai Baloldal
Sajtóiroda
     Kiadó: Európai Baloldal - Magyarországi Munkáspárt 2006

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.