2021. április 5., hétfő 20:57

A MacPherson Hungary Alapítvány közleménye (1. rész)
    Budapest, 2021. április 5., hétfő (OS) - Döbbenetes kutatási eredmények a cégek munkaerőgazdálkodásáról. Megdöbbentő eredményt hozott a 2020 őszén lekérdezett és 2021 márciusban közzétett kérdőíves kutatási eredmény, mely a Pest megyei mikro- és kisvállalkozások körében készült. A vizsgálat kíváncsi volt a cégek üzleti helyzetére, hogy látják a jövőjüket, valamint, hogy milyen külső és belső hatásokra számítanak. Különösen felfigyeltünk azokra a válaszokra, melyeket a cégek a saját dolgozóikkal kapcsolatban adtak. Képet kaptunk a munkaerő fejlesztésről és a képzési hajlandóságról. Az eredmény számunkra megdöbbentő volt, a kutatás végső megállapítása, hogy a cégek 78%-a nem fejleszti dolgozóit

Sok tényező vizsgálata mellett a kérdőívben volt egy rész a képzés, fejlesztéssel kapcsolatban. Az egyik kérdés arra vonatkozott, hogy van-e a cégben külső vagy belső képzés a dolgozók számára. Egy másik pedig, ha nincs semmilyen képzés, fejlesztés, akkor annak mi a legfőbb oka.
A cégek 6 lehetőség közül választhattak, arra a kérdésre, hogy "Ha nincs semmilyen képzés a dolgozóknak, akkor annak mi a legfőbb oka?" A következő válasz lehetőségek voltak: forráshiány, munkavállalóknak nincs rá igénye, eltérő fejlesztési tervek, nincs rá szükség, megváltozott felnőttképzési szabályozások és egyéb okok.
A felsorolt lehetőségekből a cégek 47%-a, majdnem a fele azt válaszolta, hogy nincs rá igény!
     Kiadó: MacPherson Hungary Alapítvány