2021. április 6., kedd 08:02

A Reális Zöldek Klub közleménye
    Budapest, 2021. április 6., kedd (OS) - A reális zöldek szerint a folyami hajózás magyar sorskérdés!   Hazánk a kontinens belsejébe bezárt ország, termékeit meghatározó módon csak földi szállítással tudja a világpiacra juttatni.

    Az Országgyűlés 2000-ben a környezetkímélő és energiatakarékos vízi közlekedés állami és önkormányzati feladatairól jogforrást alkotott. A törvény 2002. évi módosításával létrehozta a Belvízi Hajózási Alap - Programot. A Miniszterelnöki Kabinetiroda képviselője írta 2017-ben a reális zöldek elnökének: "Orbán Viktor miniszterelnök úrnak címzett levelét, amelyben a hajózás szerepének fontosságát hangsúlyozta, megkaptuk. Mindenekelőtt szeretnénk megköszönni Önnek azt, hogy figyelemmel követi Miniszterelnök úr nyilatkozatait, és ez által Magyarország Kormányának munkáját is." A civil szervezet 1992-ben nem a haszonszerzés, hanem a haza szolgálata céljából alakult meg.
2018-as országgyűlési választások után nonprofit civil szervezet mozgástere nagyon beszűkült.  Kommunikációs tevékenységünket az állam nem korlátozza, de működésünk anyagi támogatását, 2018 után állami cégeknek, kormány határozat Rogán Antal miniszter asztalára helyezte. A FIDESZ három országgyűlési választás előtt, előhúzta a vízlépcső kártyát! Első alkalommal az 1998-as választások előtt Rogán Antal FIDELITAS elnök javaslatára. Gazdasági fellendülésünk szolgálatában állna, ha a Duna Bizottság által elvárt hajózási paraméterek rendelkezésre állnának. A Paks és bővítésének a hűtése, igényli a fajszi vízlépcsőt.
 Juhos László, elnök


     Kiadó: Reális Zöldek Klub

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.