2021. április 6., kedd 12:29

A Magyar Orvosi Kamara közleménye (1. rész)
    Budapest, 2021. április 6., kedd (OS) - Transzparenciával a járvány leküzdéséért - Közös felelősségünk, hogy legyőzzük a járványt, de ez csak a nehézségeket elismerve, az esetleges hibákat felismerve és kijavítva, azokból tanulva, együttes erőfeszítéssel sikerülhet!

    Transzparenciával a járvány leküzdéséért
A Magyar Orvosi Kamara elnöksége továbbra is aggodalommal figyelve a járványügyi adatok alakulását, fontosnak tartja deklarálni a következőket:
-    A világban jelenleg egy COVID-19 vírus okozta pandémia zajlik, eddig százmilliós nagyságrendű megbetegedést és sokmillió halálozást okozva.
-    A járvány egy természeti csapás, katasztrófa.
-    Mint ilyen, mindenütt a világon hatalmas gondokat okoz, komoly kihívás elé állítja a társadalmi és különösen az egészségügyi rendszereket.
-    A megbetegedésre hatékony terápia, a járvány kezelésére minden szempontból tökéletes, kipróbált stratégia egyelőre nincs - tökéletes megoldás nem is lesz.
-    A járvány korábbi hullámai során fejlett és színvonalas egészségüggyel rendelkező országok, területek (többek közt Lombardia, New York városa és állama, Nagy-Britannia több területe) kerültek nagyon nehéz helyzetbe, "térdeltek le", kértek és kaptak külső segítséget.
A jelenlegi, harmadik hullám nagyon súlyos veszteségekkel jár hazánkban, továbbra is napi többszázas halálozást, sokezer új megbetegedést okozva, és így hatalmas kihívás, megpróbáltatás elé állítva már a járvány előtt is megújulásra, komoly átalakításra szoruló egészségügyi rendszerünket.

     Kiadó: Magyar Orvosi Kamara

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.