2021. április 6., kedd 19:36

Az LMP - Magyarország Zöld Pártja közleménye (1. rész)
    Budapest, 2021. április 6., kedd (OS) - LMP: A járványhelyzet továbbra is fokozott óvatosságot követel – ami történik nem nyitás, hanem korrekció -

    A járvány ma és holnap is ugyanolyan óvatosságot követel meg, mint amikor a kormány pánikszerűen a lezárásokról döntött, fogalmaztak az LMP társelnökei, Schmuck Erzsébet és Kanász-Nagy Máté a miniszterelnök bejelentésére reagálva.

Mint mondták, a boltok nyitvatartásának meghosszabbítása nem nyitás, hanem csak a korábbi hibák korrekciója. A zöld párt álláspontja szerint, amikor a kormány hosszas hezitálás után megkésve, de a zárás mellett döntött: bebizonyosodott, hogy nem volt felkészülve a harmadik hullámra – ahogy ősszel a másodikra sem. Most pedig az derült ki, hogy maradék jóérzés és szolidaritás is kiveszett a kormányból, Orbán mai bejelentésekor sem emlékezett meg az elhunytakról, a betegekről.

A 2,5 millió legalább egyszer beoltott magyar bizakodásra ad okot, kétségtelenül, ezért mondja az LMP, hogy aki még nem tette, regisztráljon és oltassa be magát, hiszen ahogy a szakértők mondják, nagyon messze vagyunk még a nyájimmunitás elérésétől, a sikeres védekezéstől.

A kormány a döntések meghozatalánál nem vette figyelembe sem az új fertőzöttek, sem a kórházban ápoltak, sem az elhunytak számát és továbbra sem ad segítséget a rászorulóknak, nem támogatja azokat, akik levesztették a munkájukat, vagy otthon maradni kényszerültek a saját betegségük miatt, vagy gyermekük miatt.

     Kiadó: LMP - Magyarország Zöld Pártja

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.