2021. április 7., szerda 11:51

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2021. április 7., szerda (OS) - A 800 éves horvát-magyar kulturális közös múlt újabb remeke A legszebb könyvek közé választották a Horvátországban kiadott Ars et Virtus – Magyarország és Horvátország – "800 év közös kulturális öröksége" című nagykiállítás katalógusát. Az Ars et Virtus album sikere nemzetközi színtéren is bemutatja, népszerűsíti a két nép sok évszázados együttélését, kulturális kölcsönhatásait, és a magyar művészet sok évszázados, magas európai színvonalát.

    Prof. Dr. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere képviselte Magyarországot azon a horvátországi megnyitó ünnepségen, amelyet 2020 szeptemberében, a "800 év közös kulturális öröksége" című kiállítás alkalmával rendeztek Zágrábban. A magyar és horvát műkincseket felvonultató Ars et Virtus nagykiállítás kiemelkedő zágrábi sikere után, a tárlat katalógusa is a figyelem középpontjába került. A gazdagon illusztrált, exkluzív megjelenésű album képviseli majd többek között a horvát könyvművészetet a Frankfurti- és Lipcsei Nemzetközi Könyvvásáron.  
     Kiadó: Emberi Erőforrások Minisztériuma

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.