2021. április 7., szerda 15:06

A Magyar Nemzeti Médiaszövetség közleménye (2. rész)
    Budapest, 2021. április 7., szerda (OS) -

    A brutális szankció, amellyel éltek, sokakban félelmet, másokban szolidaritást ébresztett, s most rengetegen olyanok is megismerik Petry Zsolt nevét, akik nem lévén futballrajongók, eddig nem sokat tudtak róla, de fontosnak tartják a szólásszabadságot, mint alapvető és hagyományos európai értéket. A Hertha BSC közleményének legcinikusabb, legabszurdabb része kétségtelenül az, amelyben a "sokszínűségre és a toleranciára" hivatkoznak egy olyan döntés indokaként, amely világossá teszi, hogy az európai embereket erősen megosztó kérdésekben csak egyetlen véleményt tartanak elfogadhatónak.

Azt üzenik ezzel, hogy sokszínűségről szó sem lehet, s aki nem áll be a sorba, az minimális toleranciára sem számíthat. Hiába végzi az illető - önök szerint is - kitűnően a munkáját évek óta, hiába szögezi le a Hertha BSC közleménye is, hogy soha nem ragadtatta magát homofób vagy rasszista megnyilvánulásra, a berlini klub sajnos fontosabbnak tartotta, hogy behódoljon a Németországban szinte egyeduralkodó liberális politika és média nyomásának, mint azt, hogy kiálljon a szakmai feladatát nagyszerűen teljesítő munkatársa mellett. Petry Zsolt hajlandó volt egy lapinterjúban a saját véleményét megfogalmazni az ilyenkor kötelezően ismételgetett közhelyek és álszent panelek helyett.
     Kiadó: Magyar Nemzeti Médiaszövetség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.