2021. április 7., szerda 16:54

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium közleménye (1. rész)
    Budapest, 2021. április 7., szerda (OS) - Megkezdődik a szakképzésben dolgozók oltása is

    Elismerés illeti a szakképzésben tanítókat és tanulókat, hiszen számukra a digitális oktatás még nagyobb kihívást jelent a speciális, gyakorlati képzések miatt. Kellő odafigyeléssel, elhivatottsággal és kreativitással mégis megoldották ezt a helyzetet is – mondta Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium miniszterhelyettese azzal összefüggésben, hogy csütörtöktől vasárnapig a szakképző iskolák és technikumok regisztrált munkatársai is megkaphatják a védőoltást. A köznevelésben, a bölcsődékben foglalkoztatottak mellett 29 ezer szakképzésben dolgozó is jelentkezett az oltásra, őket kedden SMS-ben hívták be a kórházi oltópontokra.

"A megújult szakképzésben korszerű elméleti és gyakorlati tudást kapnak a fiatalok, a naprakész ismereteket az adott szakma legjobbjai segítenek nekik elsajátítani. Ezen az oktatási területen tehát rendkívüli jelentősége van az órákon, gyakorlatokon való személyes részvételnek. Ezért kiemelten fontos, hogy a szakképző iskolákba és a technikumokba is minél hamarabb biztonságosan visszatérhessenek a diákok" – jelentette ki Schanda Tamás annak kapcsán, hogy a héten a szakképzésben dolgozók, köztük a nem oktatói munkakörben foglalkoztatottak is soron kívül megkaphatják a koronavírus elleni védőoltás első adagját, ha március 29-ig regisztráltak a vakcinainfo.gov.hu oldalon.
     Kiadó: Innovációs és Technológiai Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.